Produse

Produse

  • VL025 - Caiet de observatie psiho-pedagogica a prescolarului
  • Pret: 28,35 lei


VL025 - Caiet de observatie psiho-pedagogica a prescolarului

Autor: Maria Matasaru

Domeniul educational constituie pentru educator 'un câmp al actiunii practice', dar si un domeniu al observarii, analizei, reflexiei, interpretarii conceptuale, în scopul ameliorarii si optimizarii practicii educationale.

Atât în programul formarii initiale, cât si în cadrul diverselor activitati de formare continua a personalului didactic, o pondere însemnata trebuie acordata formarii si dezvoltarii capacitatilor de explorare, constientizare si de analiza a diverselor componente ale procesului de învatamânt, de articulare si compatibilizare a premiselor teoretice psihopedagogice cu demersul practic. Aceasta presupune, în primul rând, o buna cunoastere a profilului psihologic al copilului în vederea proiectarii si desfasurarii unor actiuni educative diferentiate, personalizate, care sa sprijine si sa stimulaze dezvoltarea predispozitiilor ereditare ale acestuia.


Caietul este structurat pe trei sectiuni:

1. fundamentarea teoretica a demersului cunoasterii psihopedagogice a copilului prescolar de catre educatoare prin selectia si organizarea unor informatii de actualitate si de mare importanta din domeniul psihologiei copilului si psihologiei dezvoltarii. Aceste informatii sprijina educatoarea, care utilizeaza metoda observatiei în cunoasterea manifestarilor comportamentale ale prescolarului;

2. o structura-cadru pentru realizarea practica a observatiilor curente pentru 25 copii;

3. prezentarea unui model de fisa de caracterizare psihopedagogica, care urmeaza a fi completata de catre educatoare la finele prescolaritatii, prin coroborarea si interpretarea datelor culese prin intermediul unor metode de cunoastere psihologica accesibile educatoarei, precum: observatia, convorbirea, analiza produselor activitatii, experimentul psihopedagogic, unele probe pedagogice (poate fi solicitat sprijinul psihologului/consilierului scolar).

Scrie o recenzie

Nota: HTML nu este interpretat!
    Prost           Bun