Produse

Produse

  • Metodica si evaluarea pentru examenele de titularizare si definitivare in invatamant
  • Pret: 29,43 lei


Metodica si evaluarea pentru examenele de titularizare si definitivare in invatamant

Cuvânt-înainte 


Metodica şi evaluarea pentru examenele de titularizare şi definitivare în învăţământ încearcă o abordare deosebită şi modernă a subiectelor de metodică ale celor două tipuri de examene şi se adresează, în egală măsură,  învăţătorilor, educatorilor şi profesorilor.


Convinse fiind de importanţa acestor examene în viaţa oricărui cadru didactic ce se respectă, am hotărât atât să oferim un punct de sprijin candidaţilor la aceste examene, dar, mai ales, să facilităm înţelegerea abordării acestor subiecte. De aceea, volumul Metodica şi evaluarea pentru examenele de titularizare şi definitivare în învăţământ propune parcurgerea şi înţelegerea tuturor noţiunilor pe care le presupune rezolvarea acestor subiecte.


Am optat pentru o elaborare structurată a volumului, care are ca punct de plecare Programa Şcolară. Acesta este, fără doar şi poate, cheia pe care orice candidat o are la îndemână pentru a deschide universul didactic din care face parte el şi elevii săi. Este important să o înţeleagă pentru a o folosi corect şi, dacă o înţelege, uşa se deschide.


Următorul pas pe care îl parcurgem împreună este secvenţa de lecţie pe care candidatul o propune pentru a forma/dezvolta competenţa specifică dată. Pentru aceasta este nevoie de prezentarea unui cadru de învăţare prielinic. În acest sens, descoperă, alături de noi, cadrul de învăţare E.R.R. (Evocare - Realizarea sensului - Reflecţie). Pentru reuşita demersului didactic trebuie alese metode potrivite, mijloace şi materiale didactice care sprijină învăţarea şi forme de organizare a clasei, dar nu uita să justifici aceste alegeri!


Volumul oferă informaţii teoretice, aplicaţii la clasă şi modele de rezolvare a subiectelor din anii anteriori.


Dacă sunt parcurşi temeinic şi cu responsabilitate toţii paşii pe care Metodica pentru examenele de titularizare şi definitivare în învăţământ îi propune, candidatul priveşte cu încredere spre examenul care îl aşteaptă.


Profesor gradul I, Cristina Vasile

Profesor pentru învăţământul primar – definitivat, Denisa Ene

Scrie o recenzie

Nota: HTML nu este interpretat!
    Prost           Bun